söndag 3 februari 2013

Väntar på att köket ska bli torrt

Jag har nämnt tidigare att vi haft problem med en vattenläcka. Jag kan berätta lite mer nu. Men några dagar innan jul, så ringde vår granne till oss och sa att vi borde åka ner till huset och kolla om vi hade fukt på väggen. Vår granne hyr nämligen ut sin del av radhuset till en tjej. Vi slängde oss i bilen och körde ner till huset och till vår stora förskräckelse, så såg vi en stor fuktfläck på källarväggen. 
Hon som hyr ut sin halva kom in till oss och var ganska upprörd, för det visar sig att tjejen som hyrt lägenheten har stängt värmen helt under två månader då hon inte flyttat in än. Det är ju inte så himla smart eftersom det har varit minst -15 grader ute. Tjejen hade till och med sagt att det varit så kallt att det var frost på fönsterna. Detta ledde ju så klart till att rören sprack i väggen. Eftersom detta huset inte är nytt och modernt, så delar vi vattenrör med grannen :(
Försäkringsbolaget blev inkopplat och de skulle nu reda ut vems fel detta egentligen var. Nu i dagarna har vi fått klargjort att vi är oskyldiga och att tjejen är den som gjort fel. Dessutom har hon skrivit på ett kontrakt där hon är skyldig att ha grundvärme i huset, men det har hon alltså inte tyckt att hon behövt.
Det som är extra tråkigt i det hela är ju att vår flytt har dragit ut på tiden och vi betalar dubbla hyror och massa annat som vi egentligen inte hade behövt. 
Väggen som vi hade gjort klar, blev fuktskadad, men golvet var det som blev mest förstört. GRRR! Nu står det en fläkt och torkar och det tar ju en evig tid. Så här såg det ut sist jag var i köket

Golvet är borta och isoleringen är väck nu

De har nu även tagit bort en bit av väggen

Idag är det två fläktar som står där, här syns bara den ena...
 Nu får vi se om de fått bort fukten denna veckan som kommer. Vi kan inte flytta så länge som det är så här. Dels så har vi inte lust att bo utan kök och dels så kan inte rörmokare och elektriker göra sitt jobb klart, förrän köket är någorlunda på plats. 

Tålamod...tålamod..var är du?? ;)

//Cissan

1 kommentar:

  1. Hej :)
    Skönt att det inte var ert fel, mindre skönt att det drar ut på tiden o tålamodet ;(
    Blåser lite varma vindar härifrån, puh puh......
    Ha det bäst, hoppas vi hörs snart <3
    Kramiz Annica

    SvaraRadera